ja mam to u siebie zamontowane neistety nei pasuje tak idealnie jak do leona ale na wkrety podeszlo i wyglada mozliwie no i chroni przedni zderzak i fajnie nisko jest:P
opony goodyear Chińskie?
Zwiń
X
-
opony goodyear Chińskie?
Witam.Kupiłem dzis opony z firmy jak w temacie(oczywiscie nówki)i zobaczyłem ze jest na nich napis Made in China.Dzwoniłem do Goodyear Polska imkoles mówił ze to norma ze one płyna z Chin a potem sa w Niemczech sprawdzane.Powiedzcie czy to prawda?czy te chińskie goodyeary są ok?a model to duragrip 91T
-
-
Zamieszczone przez bergsonPowiedzcie czy to prawda?
Zamieszczone przez bergsonczy te chińskie goodyeary są oksaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez bergsonPowiedzcie czy to prawda?
Zamieszczone przez bergsonczy te chińskie goodyeary są okwszyscy twierdzą, że gorsze, ale tak na prawdę to nie wiadomo dlaczego, specjalnie bym się nie przejmowałNIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!
Komentarz
-
-
Ja raczej bym się przejmował znając technologię "made in china". Wiadomo jak "produkują" samochody a co dopiero osprzęt;-)saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez watchmanJa raczej bym się przejmował znając technologię "made in china". Wiadomo jak "produkują" samochody a co dopiero osprzęt;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez b-bar01Zamieszczone przez bergsonczy te chińskie goodyeary są ok
jakby nie spelnialy norm to by sie nazywaly nankang, pingpong czy jakos tak
bergson, każdy ma inne odczucia i jak uprzedzisz się do tych opon, to nawet jakby były super to Ty bedziesz szukał wad.
Zamontuj je, napisz jakie są TWOJE odczucia i jak inni podzielą się swoimi uwagami to będziemy mieli wiele opiniz których będzie można wysunać jakieś wnioski.
Ktoś musi być pionierem. :szeroki_usmiechDiagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kecajAle może to być produkt z niższej półk (ekonomiczny)i. Opony bezpieczne ale np. głośniejsze, bo nie mają jakiegoś skladnika.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Ja na letni sezon 2007 miałem GY Eagle F1 GDS 3 ( czyli wtedy ich topowy produkt ) i też się mocno zdziwiłem jak zobaczyłem Made In China. Na początku ( jakieś 5 kkm ) było super ( poza problemami z wyważeniem i masakrycznie wysoką głośnością, ale przy takim bieżniku to możliwe ). Potem przy jakiś 10 kkm zaczęły robić się "śliskie" i jeszcze głośniejsze i to na tyle, że musiałem zmienić wcześniej na zimówki, bo strach było jeździć. Na następny sezon brałem TOYO Proxes T1R ( Made in Japan :twisted: ) i w porównaniu z F1 są lepsze, dużo cichsze ( a bieżnik też kierunkowy ), lepiej trzymają na boki i wytrzymały spokojnie 2 sezony ( jakieś 40 kkm i jeszcze można na nich pojeździć). Nie wiem czy ten stan rzeczy spowodowany był produkcją w Chinach, ale F1 na pewno już nie kupię...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez kecajAle może to być produkt z niższej półk (ekonomiczny)i. Opony bezpieczne ale np. głośniejsze, bo nie mają jakiegoś skladnika.
w salonie nie chciał. Woleli ludzie czekać 2 miesiące dłużej byle by była od japiszonów.
I to akurat miało przełożenia w jakości montażu. Przykładów są setki. Nigdy nie uwierzę w chińską jakość.NIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez watchmanZamieszczone przez szkodaZamieszczone przez kecajAle może to być produkt z niższej półk (ekonomiczny)i. Opony bezpieczne ale np. głośniejsze, bo nie mają jakiegoś skladnika.
w salonie nie chciał. Woleli ludzie czekać 2 miesiące dłużej byle by była od japiszonów.
I to akurat miało przełożenia w jakości montażu. Przykładów są setki. Nigdy nie uwierzę w chińską jakość.
[ Dodano: Pią 26 Lut, 10 11:53 ]
Zamieszczone przez zplutaA niech to ... właśnie dziś zamówiłem sobie komplet DuraGripów. Ciekawe skąd będą (i czy faktycznie warto się tym martwić).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bergsonNie wydaje mi sie aby firma goodyear narażała swoja doskonałą opinie produkując w chinach opony gorszej jakości niz te w pozostałych fabrykach
Nawet jesli produkt jest sygnowany tym samym logo i nazwa serii, moze byc np przeznaczony do sprzedazy wylacznie na rynek lokalny a np nasi "przedsiebiorczy" rodacy sa w stanie zalatwic kontener.
Komentarz
-
-
Maicroft, tak źle nie będzieBo kto te produkty bedzie kupował jak nie będzie gdzie pracować, bo wszystkie fabryki wyniosą się do Chin
:diabelski_usmiech
Dla uspokojenia w volkswagenach też montowane są części z Chin i wszystko zależy od osób, które kontrolują cały proces produkcji.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Absolutnie nie chcę wyrokować, bo możliwe że będą takie same jak niemieckie, ale faktycznie gdybym wiedział że opony z Chin to napewno bym zrezygnował. Kiedyś rozmawiałem z gościem co z Chinolami handlował i opowiedział mi o chińskiej mentalności; żółtek będzie patrzeć ci prosto w oczy i gadał największą bzdurę - ale w taki sposób że w to uwierzysz, poza tym wiadomo żę są mistrzami w podrabianiu, po radioaktywnym czosnku, jednorazowym biurku pod komp - prawie z tektury i sztucznym jajku nic mnie już tam nie ździwi. Ale kto wie może akurat w tej fabryce są pod pistoletem i pilnuje ktoś z Europy jakości.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kecajMaicroft, tak źle nie będzieBo kto te produkty bedzie kupował jak nie będzie gdzie pracować, bo wszystkie fabryki wyniosą się do Chin
:diabelski_usmiech
Dla uspokojenia w volkswagenach też montowane są części z Chin i wszystko zależy od osób, które kontrolują cały proces produkcji.NIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JOYTeż nie, niedawno w jakimś aucie odkryli wykładzinę bagażnika która przyspieszała korozję.
Pewnie zdrowa też nie była.ciekawe czy amatorzy chińskich opon przy kupnie gumek innego zastosowania też by nie protestowali przekonani o jakości
NIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!
Komentarz
-
-
Na netcar.pl w opiniach o GY koleś napisał że kupił 4 sztuki, 2 z chin i 2 z EU, z resztą czytajcie:
Opinie
Data: 2008-10-27 13:19 Autor: [email protected]
GOODYEAR EXCELLENCE-zajebiste oponki jeśli jest produkcja eu.zamowiłem przez net 4 szt.dwie były wyprodukowane w francji sa extra ale te 2 co sa z chin tragedja w drodze do hiszpani i z powrotem myslałem ze wyjde z auta i przesiąde sie na pociąg pozatym juz niemusze sie nimi przejmowac ze sa z chin poniewaz bierznik na gorskich zakretach złuszczał sie lepiej niz najgorszej klasy bierznikowane po jednym sezonie nadają się na śmietnik.teraz szukam 2 szt.ale produkcji eu.i szczerze mam problem w niskiej cenie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez watchmanDywaniki mogą robić. Najwyżej się szybciej sprują :lol: a autka made in china nie kupiłbym za chiny :lol: opon zresztą tez już nie. pzdr Jarek
aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez YarekZamieszczone przez watchmanDywaniki mogą robić. Najwyżej się szybciej sprują :lol: a autka made in china nie kupiłbym za chiny :lol: opon zresztą tez już nieNIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!
Komentarz
-
Komentarz